De Boa constrictor in het algemeen.

Latijnse naam: Boa Constrictor
Nederlandse naam: Koningsboa, Afgodslang en Roodstaartboa
Cites: Appendix 2 (Zie de link Regels en wetten)

Afkorting

De meest voorkomende afkortingen zijn Bcc en Bci. Bcc staat voor Boa Constrictor Constrictor en Bci staat voor Boa Constrictor Imperator. Boa Constrictor is het ras en daarbij heb je nog de verschillende ondersoorten zoals bijvoorbeeld Constrictor en Imperator.
Bij de Boa Constrictor wordt de Latijnse naam meer gebruikt dan de Nederlandse naam als soort aanduiding. De soort Boa Constrictor is onder te verdelen in meedere ondersoorten:
Boa Constrictor Constrictor
Boa Constrictor Imperator
Boa Constrictor Longicauda
Boa Constrictor Ortonii
Boa Constrictor Amarali
Boa Constrictor Occidentalis
Boa Constrictor Sabogae
Boa Constrictor Nebulosa
Boa Constrictor Orophias
Boa Constrictor Melanogaster  
Voor meer info over de ondersoorten klik je op de link De Boa & Ondersoorten 

Omschrijving.

De Boa Constrictor is er in veel kleuren en maten. Van kleine soorten ui het Midden Amerika die tot 1m50 worden tot de grote soorten uit Zuid Amerika die wel 3m worden. De Boa Constrictor is er in vele kleuren en patronen, de meeste hebben een licht bruine tot grijze kleur met donker bruine tot zwarte rugzadels en rode staartzadels.

Herkomst.

Het verspreidingsgebied van de Boa Constrictor is erg groot. Hij komt voor in  Zuid Amerika, Midden Amerika Argentinië, Belize, Bolivia, Brazilië, Colombia, Costa Rica, Dominica, Ecuador, El Salvador, Frans-Guyana, Guatemala, Guyana, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Saint Lucia, Suriname, Trinidad, Tobago en Venezuela. Vanwege het enorme verspreidingsgebier zijn er vele ondersoorten en lokaliteiten die allen van elkaar verschillen kwa kleur en grootte.

Gedrag.

De Boa Constrictor is vaak een rustige slang, maar er zijn uitzonderingen die veel blazen en uiteindelijk bijten. Ze houden van zonnen en liggen vaak de hele dag onder de spot. De meeste dieren zijn erg makkelijke eters die nooit weigeren.

Geslacht aantonen.

Het geslacht van je dieren kun je in getallen aantonen. Zie de voorbeelden hieronder.

Een mannetje : 1.0  (1.0.0)
Een vrouwtje  : 0.1  (0.1.0)
Onbekend geslacht : 0.0.1

Wanneer je een nestje jongen hebt kun je dit heel simpel aantonen. Zie de voorbeelden hieronder.

Een nest bestaand uit 2 mannetjes en 5 vrouwtjes toon je zo aan : 2.5.0
Een nest bestaand uit 9 mannetjes en 1 vrouwtje toon je zo aan  : 9.1.0

Een nest bestaand uit 18 jongen, waarvan je maar van 13 dieren het geslacht kent, bijvoorbeeld 6 mannetjes en 7 vrouwtjes en 5 onbekend. Dit toon je zo aan : 6.7.5
Voor meer info over het geslacht (bepalen) klik je op de link Geslacht bepalen